Farväl

4 år fick vi ihop! Ja det är min tungpiercing jag snackar om. Tagit ut den och tror inte den kommer in igen. 
När jag var hos tandläkaren så nämnde hon andra risker med tungpiercing som jag inte hört tidigare. Den slår tydligen alltid mot käkbenet och de gör den på ALLA och när den gör så flera gånger om dagen i längre perioder skadar det tandrötterna vilket kan leda till att de blir lösa helt plötsligt. Så ja! Nu när tänderna är raka och fina tänker jag ju inte riskera att tappa dem haha! 
 
Lägger väl till med att ALLA får inte lösa tänder utav detta, allt beror helt på hur dina rötter är men att det blir en stöt dagligen flera gånger om dagen är ett faktum. Och JAG tycker inte det är värt risken för en piercing man knappt ser. 


En dag i livet | |
#1 - - Michelle :

Hej! Jag har haft min tungpiercing i snart 6 år, aldrig haft problem o går till tandläkaren vartannat år när jag blir kallad eftersom jag har frisktandvård på lägsta premie, aldrig haft hål elr problem med mina tänder,alltid varit noga me dem. O de enda tandläkaren sa va att jag hellre skulle sätta i plastpiercing för den skadar inte tänderna. Hade bara läkestav första året sen byte jag till plastpiercing o tandläkaren säger fortfarande att jag har jättefina tänder. Så de bror helt o hållet på vad tandläkaren kan o inte kan tyvärr :-P

Svar: Handlar inte om att den rör tänderna. Den skadar rötterna och det syns inte innan det är för sent så jag skulle vilja säga att din tandläkare är den som inte känner till risken. Sen skrev jag inte att det märks efter bara något år. Det är olika sa min tandläkare. Jag ser det inte som värt att skada tänderna för ett smycke som faktiskt inte syns om man inte räcker ut tungan. Plast orsakar ändå samma "stöt" mot gommen och käkbenet.
Kim

#2 - - Emma:

Därför man kan byta till plast eller silikon stav :) skadar inte tänderna överhuvudtaget

Svar: Som jag skrev, stöten blir ändå. Du har något hårt på tungan som inte hör hemma där. Frågade nämligen angående det och den stöten Minskar men försvinner inte. Inte tänderna som är de "skadade" utan gommen/käkbenet. Det är inte normalt för våra tandrötter att få sådana stötar hela tiden.
Kim

Upp